home

Wij werken met de nieuwste producten en technieken

Om het beste resultaat te krijgen, gaan wij zorgvuldig te werk. Het egaliseren van uw vloer bestaat uit drie stappen. Indien nodig wordt de vloer geschuurd en grondig stofvrij gemaakt. Afhankelijk van het type ondervloer wordt deze behandeld met een primer, dit om een goede hechting te verkrijgen. Aansluitend wordt de egalisatie aangebracht.

1. Verwijderen van de afwerklaag
In vele gevallen is de bekleding gelijmd op de ondergrond. Deze dient zorgvuldig verwijderd te worden. Bij bijvoorbeeld tapijt laat in vele gevallen de toplaag los van de onderlaag. Wanneer bij een tegelvloer de tegels, plavuizen of natuursteen direct in de cement zijn gelegd kan er in de meeste gevallen direct geëgaliseerd worden op deze vloer.

2. Hechtlaag / primer aanbrengen
Het egaliseermiddel moet goed hechten aan de ondergrond. Daarom wordt er een hechtmiddel aangebracht. De droogtijd van de primer is afhankelijk van de materiaalsoort waarop het wordt aangebracht.

3. Egaliseren vloer

Na het verwijderen van de afwerklaag en het aanbrengen van de primer kunnen we egaliseren. Allereerst wordt de vloer geschuurd. De vloer wordt daarna stofvrij gemaakt en vervolgens kan de egaline worden aangebracht. Door gebruik te maken van een egalinepomp wordt de egaline en het water goed vermengd zodat er een juiste mengverhouding continu gegarandeerd wordt.

gebruik maken van onze diensten?

vraag gratis offerte aan