home

Uw vloer egaliseren, de voorwaarden:

De luchtvochtigheid van uw woning dient tussen de 40 en 80% te zijn. Zorg er daarom voor dat er in de week voor het egaliseren geen vochtige stoffen (denk aan stuc-, spachtel- en spuitwerk) worden aangebracht.

De ondervloer moet schoon, droog en vetvrij te zijn. Dat wil zeggen dat eventuele resten van onder meer stucwerk en spachtelputz van de vloer zijn afgestoken en dat de vloer goed is gezogen. Denk ook om de zijkanten!

Stel de vloerverwarming 36 uur voor het egaliseren buiten werking. Idealiter is het tijdens onze werkzaamheden tussen de 17 en 25 graden. Dit realiseren we waar nodig met externe kachels.

Naast elektriciteit moet er tevens een goed bereikbare kraan (geen toiletkraan) aanwezig zijn voor de werkzaamheden met onze mixer.

Verwijder de plinten onder de keuken en het fornuis. 

Controleer of er onder de deuren voldoende ruimte aanwezig is voor de aan te brengen egaline. Wanneer dit niet het geval is, zorg dan dat de deuren ingekort of verwijderd zijn. 

In de meeste gevallen mag er na drie uur weer over de vloer worden gelopen. De vloer dient echter vrij van meubilair te blijven om beschadigingen te voorkomen. Egaline heeft minimaal 24 uur nodig om goed uit te harden. Om deze reden mag de vloer de eerste 48 uur niet worden permanent worden belast of afgedekt (denk aan meubilair een stucloper).

Goed te weten:

  • egaliseren is het gladmaken van de ondergrond, hierbij volgen wij de bestaande glooiingen in de dekvloer.
  • wij gaan uit van een blijvend droge, druk en trekvaste ondergrond